A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куньєвська сільська територіальна громада
Харківська область, Ізюмський район

Робоча поїздка голови РДА до Куньєвської СТГ

Дата: 15.07.2021 14:31
Кількість переглядів: 2278

13 липня голова Ізюмської райдержадміністрації Степан Масельський відвідав Куньєвську сільську територіальну громаду. Головна мета поїздки – вивчення проблемних питань, налагодження співпраці між райдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування і суб’єктами господарювання, що здійснюють свою діяльність на території сільської ради.

Зустрічав очільника району голова Куньєвської сільської ради Нерсес Нерсисян. В громаді побували також голова Ізюмської районної ради Сергій Дуванський та його заступник Сергій Шутько, депутат Харківської обласної ради Вісхан Ісламов, директор ТОВ «СК Восток» Герой України Андрій Ровчак, заступник голови РДА Василь Лесик, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту РДА Світлана Дворкіна. У старостинських округах делегацію супроводжували та інформували старости кожного відвіданого села.

У ході візиту Степана Масельського було зроблено акценти на вивченні функціонування закладів освіти. Саме тому представники районної влади відвідали Іванчуківську гімназію, Куньєвський, Бугаївський та Чистоводівський ліцеї. Сільський голова Нерсес Нерсисян наголосив, що у зв’язку з приведенням до норм чинного законодавства, необхідно оптимізувати мережу освітніх закладів, а останнє слово буде за депутатами громади. Старости старостинських округів і керівники закладів освіти продемонстрували та детально проінформували про стан справ на ввірених територіях та в загальноосвітніх закладах. Спілкуючись з членами трудових колективів шкіл, Степан Іванович пояснив, що закриття будь-якого закладу можливо лише після громадських слухань, детального вивчення перспектив наповнюваності класів, працевлаштування працівників, підвозу дітей до інших шкіл. Тому було вирішено провести додаткові консультації, проаналізувати бюджетні можливості сільської ради і тільки після цього прийняти дуже виважене рішення.

Цього дня учасники виїзду до Куньєвської сільської територіальної громади ознайомилися з роботою амбулаторій сімейної медицини та відділень надання соціальних послуг. Також, в центрі громади – селі Куньє – голова Ізюмської РДА ознайомився з роботою сільської ради та поспілкувався з її працівниками.

Приємні враження залишились у гостей громади від відвідин Іванчуківського Хлібоприймального підприємства і його лабораторії, де приймаються вже перші десятки тонн зерна нового врожаю, та від виробничого процесу по виготовленню сирів ТОВ «СК ВОСТОК».

На спільній нараді в селі Бугаївка Степан Масельський обіцяв всіляку підтримку сільському голові Нерсесу Нерсисяну як в питаннях соціально-економічного розвитку, так і сприяння в ремонті доріг місцевого значення, та зауважив, що потрібно більше писати і подавати на розгляд обласних депутатів проєкти з розвитку інфраструктури населених пунктів СТГ, бо в кожному селі є свої потреби, а кількість проєктів у будь-якому разі переросте в якість. Свою готовність надавати допомогу висловили і депутат обласної ради Вісхан Ісламов та керівник ТОВ «СК Восток» Андрій Ровчак. Під час наради Андрій Яковлевич особливо акцентував увагу начальника філії «Ізюмський райавтодор» Анатолія Деркача на незадовільному стані дороги в напрямку Бугаївки. Він зауважив, що до моменту створення Куньєвської СТГ була величезна несправедливість і невідповідність того, що робилося для бугаївчан, якщо врахувати сплачені кооперативом в усі бюджети податки. На нараді також було піднято питання правоохоронців на місцях за державною програмою «Поліцейський офіцер громади». Поява «шерифів» можлива, але для цього мало знайти місцеву фахову чесну людину в громаді, потрібно ще й виділити приміщення, і основне, – придбати спеціалізований автомобіль, що знову ж таки – фінансові витрати.

«Як орган виконавчої влади Ізюмська районна державна адміністрація Харківської області готова допомагати територіальним громадам брати й на себе частину відповідальності за прийняття рішень на місцях, особливо – таких непопулярних як оптимізація освітніх закладів. Рішення все одно доведеться приймати, тому будемо пояснювати людям цифрами та фактами, що закон треба виконувати. А як його виконати найкраще для громади – вирішувати депутатам сільської ради» – підсумував зустріч голова Ізюмської РДА.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь