A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куньєвська сільська територіальна громада
Харківська область, Ізюмський район

Олег Синєгубов наказав пришвидшити вакцинацію лікарів

Дата: 12.01.2022 11:43
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Голова ХОДА Олег Синєгубов під час апаратної наради 10 січня наголосив, що необхідно нарощувати темпи вакцинації в області.

«Ми маємо зробити все для того, щоб досягти високих показників вакцинації саме серед медичних працівників. Лікарі перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом і повинні бути захищені в першу чергу. Вони мають бути прикладом для всіх, вкрай важливо належним чином організувати їхню вакцинацію», – прокоментував Олег Синєгубов.

Зокрема, за даними директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова, за час вакцинальної кампанії загалом щеплено 41 700 медичних працівників, що становить 80% від загальної кількості медпрацівників.

Також Олег Синєгубов додав, що важливо щепити якомога більше освітян та прискорити темпи вакцинації у всіх громадах та райдержадміністраціях.

«У лютому ми очікуємо наступну хвилю коронавірусу, тому маємо бути до неї готовими», – акцентував голова ХОДА. 

Як зазначив Максим Хаустов, наразі в регіоні щеплено 86 728 працівників освіти, що становить 97% від загальної кількості освітян.

«Від початку вакцинальної кампанії в області проведено 2 041 297 щеплень. Усього вакциновано 1 079 266 осіб, що становить 51% від загальної чисельності дорослого населення. Отримали лише одну дозу 118 035 осіб, дві дози – 961 231 особа, додаткову дозу – 293 особи, бустерну дозу – 507 осіб», – прокоментував директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА.

Зокрема, дітям віком від 12 до 17 років проведено 8 435 щеплень. Лише першу дозу отримали 1 273 особи, дві дози – 3 581 особа. Загалом щеплено 4 854 особи цієї вікової категорії.

Довідка. На сьогодні загальна кількість ліжок у 24 лікувально-профілактичних закладах області, яка передбачена для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, становить 4900.

Станом на 10 січня в медзакладах Харківщини на стаціонарному лікуванні перебуває 1009 хворий на коронавірус. На апаратах ШВЛ – 93 особи. У реанімаційних відділеннях із 326 ліжок заповнено хворими 129, що становить 39,6%.

Серед госпіталізованих пацієнтів вакциновані двома дозами – 137 осіб, що становить 11,2% від кількості всіх хворих у стаціонарі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь