A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куньєвська сільська територіальна громада
Харківська область, Ізюмський район

Про спеціальний режим оподаткування резидентів Дія.City

Дата: 21.02.2022 11:30
Кількість переглядів: 5341

Заступник начальника Головного управління ДПС у Харківській області Лілія Катеринська надала коментар-роз’яснення щодо податку на прибуток для резидентів Дія.City та перехід на особливі умови оподаткування.

Так, фахівець розповіла, що цього року в Україні запроваджено спеціальний правовий режим Дія.City, який розроблено для розвитку IT-галузі.

Він створений для аутсорсингових компаній, R&D-компаній, стартапів.

Для компаній-резидентів передбачено спеціальний податковий режим.

Спеціальний режим оподаткування резидентів Дія.City надає можливість переходу ними на оподаткування податком на прибуток підприємств за особливими умовами («податок на виведений капітал», коли засновники виводять кошти з метою отримання дивідендів), що передбачають ставку податку у розмірі 9% та оподаткування лише низки операцій, таких як, зокрема, виплата дивідендів або виплата процентів на користь нерезидентів.

Юридичні особи, які подали заяву про перехід на оподаткування як резидента Дія.City - платника податку на особливих умовах до уповноваженого органу під час звернення про обрання статусу резидента Дія.City, вважаються резидентами Дія.City - платниками податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому юридичну особу внесено до реєстру Дія.City.

Резидент Дія.City, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може прийняти рішення про перехід на оподаткування як резидента Дія.City - платника податку на особливих умовах шляхом подання відповідної заяви контролюючому органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий резидент Дія.City вважається платником податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому подана відповідна заява.

Резидент Дія.City, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може здійснити перехід на оподаткування як резидента Дія.City - платника податку на особливих умовах один раз впродовж календарного року.

Юридична особа, яка внесена до реєстру Дія.City, але не подала заяву про перехід на оподаткування як резидент Дія.City - платника податку на особливих умовах, вважається резидентом - платником податку на загальних підставах.

Звітним періодом для спеціального режиму оподаткування резидентів Дія.City є календарний рік.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь