Куньєвська сільська територіальна громада
Харківська область, Ізюмський район

ООН допоможе відремонтувати на Харківщині понад 1000 приватних будинків

Дата: 12.03.2024 10:38
Кількість переглядів: 93

ООН допоможе відремонтувати на Харківщині понад 1000 приватних будинків

ООН допоможе відремонтувати на Харківщині понад 1000 приватних будинків

Про це йшлося на зустрічі заступника начальника ХОВА Євгена Іванова з представниками Харківського офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

«Ми дуже вдячні УВКБ ООН та іншим міжнародним партнерам за підтримку, яка надходить жителям Харківщини з перших днів повномасштабного вторгнення, зокрема – прикордонних та прифронтових населених пунктів. На сьогодні в регіоні зареєстровано близько 530 тисяч внутрішньо переміщених людей. Першочергово маємо запит на підтримку ВПО. Це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова», – сказав Євген Іванов.

УВКБ ООН та його партнери на місцях продовжуватимуть гуманітарну роботу в Харківській області, наголосив польовий операційний офіцер Тедді Лепоськи. 

«Люди щодня втрачають домівки і своїх близьких. Щоб допомогти постраждалим від збройного конфлікту, у 2024 році УВКБ ООН підтримує та допомагає українській владі за напрямками відбудови, надання жителям предметів першочергової необхідності, грошової допомоги», – наголосив Тедді Лепоськи.

За його словами, у поточному році УВКБ ООН планує забезпечувати громади наборами для екстреного ремонту та будівельними матеріалами відповідно до потреб; партнер «Карітас Україна» надасть грошову допомогу та підрядну підтримку для ремонту 500 будинків у Харківській області. Крім цього, УВКБ ООН через підрядника відремонтує 530 домогосподарств, ще 300 – забезпечить будматеріалами. Також планується встановлення модульних каркасних будинків для людей, чиї домівки були зруйновані внаслідок збройної агресії рф. Окремо йде робота над покращенням умови перебування у двох місцях тимчасового проживання в області на загальну суму $100 тисяч.

Тедді Лепоськи також зазначив, що одним із пріоритетних напрямків роботи є надання жителям Харківської області багатоцільової грошової допомоги, оскільки вона є найефективнішим та дієвим способом підтримки людей, які постраждали внаслідок війни.

«У 2024 році УВКБ ООН впроваджуватиме грошову допомогу у розмірі 3600 гривень впродовж 3 місяців: для тих, хто постраждав від ракетних атак або артилерійських обстрілів, і для евакуйованих громадян. Реєстрація отримувачів підтримки відбуватиметься у створених в громадах багатофункціональних центрах захисту, за допомогою мобільних бригад на місцях та віддалено – через угоди про обмін даними між УВКБ ООН та місцевою владою на рівні громад», – розповів Тедді Лепоськи.

Він додав, що впродовж року грошову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планують надати 32 000 жителям Харківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь